Avsnitt

Avsnitt 50: Semesterläsning, långläsning, ingen läsning, Yanagihara och Ferrante

Efter en månads paus är vi tillbaka i nästan nytt format, och pratar om vad vi hann och vad vi inte hann läsa under semestern!

Böcker som recenseras:

Ett litet liv – Hanya Yanagihara

Min fantastiska väninna – Elena Ferrante

Billie, avgång 9:42 till nya livet och Billie du är bäst – Sara Kadefors

Det lilla bageriet på strandpromenaden och Den lilla bokhandeln runt hörnet – Jenny Colgan

Andra böcker som nämns:

Hundra år av ensamhet – Gabriel Garcia Marquez

Hausfrau – Jill Alexander Essbaum

Borta bäst – Sara Kadefors

 

Andra tidsfördriv:

Gruppen Litteraturgäris på Facebook

En Förbannad Read-Along

Merge Dragons!

Sven Nordqvist på Kulturhuset i Stockholm

Liked it? Take a second to support Sofia on Patreon!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Fanny augusti 8, 2017 at 10:21

    Jag har också läst (lyssnat på) två Jenny Colgan böckerna under sommaren. Tyckte den lilla bokhandeln runt hörnet var helt okej (lite för gullig – tex att alla börjar läsa massor hela tiden, som barista som försöker läsa med hen häller up kaffe typ..), men den andra som jag inte ens vet vad den heter lyssnade jag inte ens klart på. De var alldeles för lika, lite väl landsbygdsvurmande när exakt ALLT är bättre på landsbygden (även för denna motvilliga stadsbo som längtar tillbaka till langdsbygden) och kärleksintresset i den-som-inte-är-lilla-bageriet-på-strandpromenaden (the cafe by the sea lyssnade jag på, är tydligen en annan bok än den Katta läste?? för lika titlar) var extremt ointressant. Dryg advokat och amerikan som aldrig blev charmig, men tydligen skulle man gilla honom ändå. Läste lilla bokhandeln först, så upplevde den nog som bättre för att det jag behövde just då var feel good/chic lit (och den handlar ju om böcker även om ploten var rätt tråkig), men lilla icke-bageriet var SÅ tråkig.

    • Reply Katta augusti 17, 2017 at 09:41

      HA ha ha. Alltså det är ju helt SJUKT, hon använder samma story om och om igen. I det lilla bageriet är det också en amerikan som lämnat sitt toppkonsult jobb (och åkt till england för att bli biodlare) som är kärleksintresset. Hon har ju skrivit SJUUUUKT många böcker och alla verkar handla om EXAKT samma sak, bara att personerna satsar på lite olika yrken när de flyttar ut på landet. Crazy ju!

    Leave a Reply