Avsnitt

Avsnitt 43: Du, kroppsvätskor och musikquiz vi minns

Efter ett litet andningsuppehåll är vi tillbaka med ett helt bibliotek av böcker att prata om, och då har vi ändå sparat några till ett senare avsnitt. Vi pratar också om vilka värdiga vinnare (och ovärdiga förlorare) vi är, det visar sig nämligen att vi båda är musikquizproffs, men sällan vinner trots att vi borde. Vem vet, kanske blir det musikquiz när vi firar 2 år med podden?

Recensioner

Du av Caroline Kepnes

Du – Dikter för nyfödingar av Stina Wirsén

Min kamp (1) av Karl Ove Knausgård

Hönan som drömde om att flyga av Sun-Mi Hwang

Kvinnor och äppelträd av Moa Martinsson

Demonologi för nybörjare av Caroline L. Jensen

The Ocean at the end of the lane av Neil Gaiman

Love Warrior av Glennon Doyle Melton

Låt vargarna komma av Carol Rifka

Andra böcker vi nämner

Mr Ripley

Bli en fena på hajar av Owen Davey

Populärmusik från Vittula av Mikael Niemi

Amerikanska gudar av Neil Gaiman

Filmer vi pratar om

Ensam ung kvinna/ Single white female

Groundhog Day

The Talented Mr Ripley

 

Liked it? Take a second to support Katta on Patreon!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Ulrica april 25, 2017 at 22:08

  Har just lyssnat på podden. Så kul att höra er tala om böcker i ett långt, härligt avsnitt med böcker i olika genrer. Många tips där som gav lässug.

  Er idé om att tala om barns och ungdomars lösning får ni väldigt gärna arbeta vidare på. Har två killar, 10 o 12 år, som jag gärna uppmuntrar till läsning men det är svårt, de sitter mycket hellre framför datorn eller med mobilen. Så HUR får man dem att välja en bok istället? 12-åringen var en riktig bokslukare för ett par år sedan. Vore bra att få massa tips från läsambassadörer.

  Och så vore det kul om ni i nästa podd berättade om Årets bok- frukosten och vad nu tycker om de nominerade blckerna. Har ni läst några? Vilka vill ni läsa? Tips till oss andra? Och saknade ni några?

  Tack för härliga poddstunder 😀

  • Reply Sofia april 29, 2017 at 23:21

   Hej på dig Ulrica och tack ska du ha! Ja, det kändes som en himla bra idé där, att försöka få till ett avsnitt om ungdomar och läsning. Förhoppningsvis blir det verklighet snart! Men innan dess kan jag avslöja att jag precis har klippt färdigt ett avsnitt om Årets bok-nomineringarna. Kommer ut imorgon eller på måndag 🙂

 • Reply Ulrica april 30, 2017 at 07:53

  Tack för svar – och vilken glad nyhet 😊 Ser fram emot att lyssna på det mya avsnittet. Kul!

 • Leave a Reply