Övrigt

En månad av boktips: Eva Gedin

Eva Gedin är förlagschef på Norstedts OCH ordförande för Förläggareföreningen (och var den som presenterade oss Augustambassadörer vid Augustminglet i oktober) – naturligtvis var vi nyfikna på att få höra om hennes läsupplevelser under 2016.

Hej Eva! Vilka böcker av de du läste under 2016 vill du rekommendera andra att läsa?

Oj, det är många. Men måste jag välja blir det Karolina Ramqvists bok om att vara Författare och den som skriver, Det är natten. Elena Ferrantes Neapel-serie, underbar slukarläsning för vuxna, och Linda Boström Knausgårds Välkommen till Amerika. Som jag tyckte mycket om.

Vad läser du just nu?

Just nu läser jag manus av Per Odensten, Mirja Unge och Kerstin Norborg. Och så läser jag sista versionen av Agneta Pleijels kommande roman Doften av en man – det kommer bli årets bok 2017!

Vilka böcker står på tur?

Lena Bezawork Grönlunds debutroman Slag och Johannes Anyurus nya roman De kommer att drunkna i sina mödrars tårar. Jag skulle otroligt gärna hinna läsa ikapp en del av förra årets böcker också: Lina Wolffs De polyglotta älskarna och Edward St Aubyns romaner om Patrick Melrose. Och för övrigt står alltid Jane Austen på tur. Ständig favorit.

Liked it? Take a second to support Katta on Patreon!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply