Recensioner

Iggy 4-ever av Hanna Gustavsson

Iggy 4-ever Bokomslag Iggy 4-ever
Hanna Gustavsson
Galago
2015

 

I vårt allra första avsnitt av En förbannad podd pratade jag om Iggy 4-ever av Hanna Gustavsson, som var en av 2015-års nominerade böcker i Augustprisets kategori för Bästa barn- och ungdomsbok. Inför första avsnittet ville jag rysligt gärna ha läst i alla fall en av de nominerade, och gjorde det som vilken tidspressad småbarnsmamma med en lätt läsfobi som helst skulle ha gjort, jag valde seriealbumet. Ett val jag var mycket nöjd med både då för ett år sedan och fortfarande nu ett helt år senare, eftersom den visade sig vara fantastisk.

Iggy 4-ever är en bok som lyfter både klass och genus, vänskap, trakasserier, och förort - en alldeles vardaglig men ändå väldigt speciell historia om att upptäcka sig själv, sin sexualitet och att ifrågasätta och tvivla på de relationer man tidigare tagit för givet.

Iggy 4-ever är uppföljaren till Nattbarn och jag rekommenderar båda två varmt. Hanna Gustavsson ger dessa högstadieteens det djup de förtjänar, men som vi vuxna ofta glömmer bort att de har. Åh, tonåringar ändå - så fina varelser. Jag vet ju, för jag har ju trots allt en alldeles egen sådan, som också gillar sin dator en hel del.

Om du bor i Huddinge eller i närhete och är intresserad av att teckna serier, så håller Hanna Gustavsson en workshop på Huvudbiblioteket i Huddinge onsdagen den 26 oktober. hade det inte varit för att nästa vecka är årets mest uppbokad för min del (it's pure craziness, ska ni veta) och hade vi inte haft vårt poddkalas prick den tiden (in och kolla på vår Facebook-sida för mer info om vårt kalas) så hade jag utan att tveka försökt få en biljett till detta.

Liked it? Take a second to support Katta on Patreon!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply