Nyheter

Emma Cline på Kulturhusets internationella författarscen

Om ni har lyssnat på senaste avsnittet av podden vet ni att Sofia uttryckte ett visst mått av besvikelse över att jag bara hade köpt biljett till mig själv för att gå och lyssna på samtalet mellan Emma Cline och Ika Johannesson på Kulturhusets internationella författarscen. Well, efter inspelningen rådde jag bot på detta genom att köpa en biljett till henne också. Och igår var det äntligen dags att stanna kvar på jobbet till klockan jättesent för att jag inte orkade åka hem och tillbaka till stan igen, och sedan gå till Kulturhuset vid sjurycket.

Och jävlar hörrni, Emma Cline! Och Ika med för den delen! Så bra samtal, så bra frågor, så bra svar, så mycket folk och så mycket inspiration. Eller ja, lite frustration också för min del, för jag hade timmarna innan suttit med en text som jag skriver i min skrivskola, och försökt ändra tempus på den och misslyckats kapitalt. Så det var tur att Sofia dämpade min inre tempuskamp med ett glas bubbel, annars kanske jag hade ställt mig upp och ropat: MEN HUR TÄNKTE DU MED TEMPUSET DÅ? KOM DET HELT NATURLIGT ELLER VAD?

Jag har läst Flickorna (The Girls) som är Clines debut, och den är som en krypande obehaglig men himla smarrig pralin. Den svenska översättningen är strålande och jag tänker faktiskt läsa den på orignalspråket också, för de bitar som Cline läste upp igår var outstanding. Så fint språk, så vackert flyt. Ja, jag förstår faktiskt att detta är en av de mest hajpade debuterna på svinlänge. Vi kommer garanterat att prata om Flickorna rätt snart i podden också. Det är den utan tvekan värd. Uppenbarligen, med tanke på att jag till och med skriver ett inlägg om den. Är det årets bästa bok? Det vågar jag inte svara på än. Men jag rätt säker på att den kommer placera sig rätt högt på listan över mina lästa böcker när det är dags att sammanfatta 2016.

Sitter nu och planerar vilka andra författarsamtal jag ska gå på – för detta gav ju mersmak, det får jag ju erkänna. Både samtalet och bubblet.

img_20160914_192204.jpg

Liked it? Take a second to support Katta on Patreon!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply