Övrigt

Så många böcker, så lite tid!

Jag har inlett förberedelserna för vår resa till Kroatien i övermorgon med en riktig praktförkylning. Typiskt jättedålig, men ändå inte särskilt förvånande, tajmning. Istället för att gå på bebisbokläsning på biblioteket idag sitter jag således hemma och snörvlar och tycker hemskt synd om mig själv. Någonstans är jag ändå fast i övertygelsen att jag är frisk nog att utomhusträna imorgon. Lika fast är jag i övertygelsen om alla böcker jag ska hinna läsa på semestern.

Det som är bra med att vi numera befinner oss i framtiden, är att även om jag var för sjuk för att gå till biblioteket idag, kunde jag ändå låna hem ett gäng e-böcker. Tre stycken närmre bestämt. Addera två recensionsex och tre andra böcker och ni har alla böcker jag har fått för mig att jag ska hinna läsa på resan. Jag som inte ens läser särskilt snabbt, och som dessutom ska besöka ett land jag aldrig tidigare besökt innan. Med två små barn. Bland annat. Åtta böcker på sju dagar när jag vill upptäcka världen runt mig? Jojo, vi får väl se.

Det här är vad jag förväntar mig hinna färdigt med under resan (tre av dem är jag redan igång med):

Elizabeth Hand Wylding Hall

Gillian Flynn Vassa föremål

Chimamanda Ngozi Adichie Alla borde vara feminister och Det där som nästan kväver dig

Helena Dahlgren Hundra hemskaste

Tove Jansson Sommarboken

Sandra Beijer Allt som blir kvar

Elin Bengtsson Ormbunkslandet

Inser nu när jag listar det här att jag även vill läsa Främlingar på ett tåg av Patricia Highsmith och Åsa Mobergs Andra resan till Folkstone. Mercy! Tror att jag helt enkelt får köra uteslutningsprincipen och bara ta med det som jag kan lägga in på bokplattan. Vi har bara ett incheckat bagage med oss nämligen, som vi dessutom delar med Alex föräldrar. Kanske inte jättepoppis om jag fyller det med tunga böcker… även om jag tycker att det är något alldeles speciellt med nybadade fingertoppar mot spröda boksidor tillsammans med lukten av solvarmt papper. Tar jag bara med plattan återstår i alla fall sex böcker. Lite mindre än en bok om dagen. Det låter väl JÄTTERIMLIGT, när min vanliga takt är en bok i veckan? Tror ni Alex blir hemskt sur om han får ta ensamt ansvar för barnen när vi är borta, förresten?

i-like-big-books-and-i-cannot-lie-books-quotes

Förvisso inte alls sant – särskilt inte nu, när jag helst hade sett att böcker inte fick överskrida 120 sidor, så att jag hann med allt jag vill – men resten av bokcitatsbilderna google tog fram till mig var ju så jävla fåniga. Till skillnad från den här. Som är tuff. Jättetuff.

Liked it? Take a second to support Sofia on Patreon!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply