Nyheter

3 böcker jag är pepp på

Det är ny termin, asmånga nya titlar är på väg ut i handeln och jag har mild panik över alla böcker jag vill läsa samtidigt som dygnet inte har tretusen timmar. Så pass orimligt ändå. Kan någon lobba för lästimme på jobbet, tack? Ja, och så vill jag ju faktiskt blogga om böcker också, och här ska ni få höra något lustigt – jag har bloggat om typ det mesta: skönhet, pappersvaror, träning, mat, läppstift (när skönhet inte kändes nischat nog) och chick lit. Den utan tvekan svåraste bloggen att skriva var den om chick lit.

Jag vet inte vad det är, men att skriva om just böcker är jätteläskigt. Att prata om dem har jag ju uppenbarligen inga problem med, men att skriva om dem… Men vet ni, jag gör ett försök och jag börjar med att skriva om några böcker ur höstens utgivning som jag ser extra mycket fram emot.

Allt som blir kvar – Sandra Beijer

Allt_som_blir_kvarMitt under brinnande juli gör Matildas pojkvän slut. Kvar är hon, i en öde lägenhet. Vem är hon, utan honom? Matilda måste fylla tomrummet och bästa vännen Miron tar henne under sina vingar. Han lovar att bedöva smärtan med nya äventyr. Tillsammans ska de rida ut sorgen, explodera i natten. Men hur långt kan man egentligen gå och vilka är Mirons verkliga motiv? Och när vet man om man mår bättre – eller inte längre känner något alls? En mästerlig skildring av den vilsenhet som kan uppstå i gränslandet mellan ungdom och vuxenhet.

Böcker för tonåringar och unga vuxna är ju, som ni vet, något som ligger mig extra nära hjärtat. Sandra Beijer har jag följt via blogg i så många år att jag inte ens orkar räkna, och är det någon som kan skriva om hjärta och smärta är det hon.

I butik: September 2016

Förlag: Natur & Kultur

 

Stanna – Flora Wiström

stannaEsters Stockholmstillvaro kantas av oändliga jobbpass på antikvariatet och dimmiga lördagsnätter med bästa kompisen. Livet känns som en symaskinsnål som hoppar fram och tillbaka när tråden ska fästas; Ester kommer inte vidare. Men en dag träffar hon Eli med den mörka rösten och händerna som är fläckade av målarfärg. Det blir början på det vackraste men svåraste året i Esters liv. I bloggaren Flora Wiströms sinnliga romandebut är kärleken allomfattande, på gott och ont.

Flora Wiström är en skitpopulär bloggare som denna gamla hagga fått upp ögonen för rätt nyligen. Hon har bland annat gått Skrivarskolan på Ölands Folkhögskola, som av en händelse är prick den kurs jag började på för bara ett par dagar sedan. Det var faktiskt via Floras blogg som jag hittade Ölands Folkhögskola. Vilket ju gör mig än mer nyfiken på Stanna. Kan vi också beundra omslaget en stund – för jävlarns vad snyggt det är

I butik: 15 september 2016

Förlag: Bonnier Carlsen

Hela Kakan – Kakan Hermansson

helakakanKarin ”Kakan” Hermansson är feminist, provokatör, programledare, och konstnär. Hon är älskad och hatad, och kallar sig själv för radikal feminist. Här berättar hon om sin uppväxt, om sin mamma, pappa och syster, om hur det är att vara hatad, om att vara lesbisk och feminist, om varför ingen tar sexism på allvar och om sådant som borde vara självklart men inte är det.

Jag älskar Kakan och är verkligen supertaggad på denna bok som Linda Skugge beskriver som ett ”magnifikt manifest”. Jag som råkar älska magnifika manifest!

I butik: 14 september 2016

Förlag: Forum

 

Vilka böcker ser ni fram emot denna höst?

Liked it? Take a second to support Katta on Patreon!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply