Övrigt

Läsläget hos Sofia

Tjuvar en liten enkät från Johanna K på Bokhora, som i sin tur tagit den från Tant Augusta som i sin tur hittade hos den enligt O, som jag faktiskt tror var den som gjorde den från början! Så här ser min läsning ut just nu:

Vid sängen: Vingklippt ängel av Berny Pålsson. Den ligger vid Alex sida av sängen, för vi har bytt plats, och jag vågar inte riktigt flytta på boken för jag är lite rädd för att läsa den.

På soffbordet: Hausfrau av Jill Alexander Essbaum. Jag läser den långsamt under amningarna, för jag vill inte att den ska ta slut.

I handväskan: I min tygpåse ligger fortfarande Paola Russos Underjordens hemlighet. Utläst! Den väntar på att bytas ut mot  Glaskupan av Sylvia Plath. En bok jag hittade på rea för tjugo (TJUGO!!) år sedan, men som jag inte ens har öppnat än.

I öronen: En fyraårings ständiga tjat. I högtalarna: Beatles eftersom att det lugnar lillebrorsan. Ljudböcker är jag tyvärr hopplöst dålig på att hänga med i, däremot lyssnar jag på P3 Dokumentär, Språket i P1 och poddar när jag lagar mat. Just nu väntar avsnittet om Hausfrau som avhandlas i podden Ett eget rum

På läsplattan: Ingenting! Jag är mellan böcker på den eftersom att jag tydligen lyckades låna upp min kvot hos Stockholms Stadsbibliotek.

Läser jag lite då och då: När Isak var bebis högläste jag Under det rosa täcket för honom då och då. Kommer att göra det till tradition i och med barn nummer två.

Bokklubbsbok: Harper Lee blir läst i bokklubben nu, men jag har hoppat över den här omgången eftersom att jag ogillar att ta mig an projekt jag troligen inte kommer hinna slutföra i och med allt annat som ska slutföras.

Längtar jag efter att få läsa: Vad som helst som hjälper mig att överleva tiden med en trotsig fyraåring samt Kära Liv och Caroline.

Tre andra böcker i min TBR-hög: Carol av Patricia Highsmith, Jag älskar dig inte av Christina Stielli och Det hemliga namnet av Inger Edelfeldt. Och tusen böcker till. Hur är det meningen att man ska hinna med allt?

9789174998115_200_carol9789127141353 jag-alskar-dig-inte

Liked it? Take a second to support Sofia on Patreon!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply