Recensioner

David Safier – Dålig Karma

safier-karmaI avsnitt nummer 11 av podden nämner och avfärdar jag boken Dålig Karma av David Safier, en bok som jag från flera håll hört hur vansinnesrolig den är. Det är den inte. Tillåt mig brodera ut lite mer än vad jag gjorde i podden.

Dålig Karma är en bok om en kvinna skriven av en man som tycker att tjockisskämt är himla roligt. Det tycker inte jag. Jo, jag fattar, det här ska vara en lustig bok om hur jävla strävsamt och trist det är att vara myra eller för all del marsvin i jämförelse med människolivet, och att det kan vara värt att värdesätta det vi har innan vi förlorar det, men alltså, det hade ju varit kul och den faktiskt då hade varit rolig, i alla fall ibland. Men skämten landar ofta platt och ibland är den banne mig rent av provocerande. Jag drog på läpparna några gånger men den där skruvade humorn jag hade läst så mycket om, den fanns liksom inte där. Inte ens lite. Och trots att boken var oerhört lättläst så låg den som en liten och väldigt irriterande stoppkloss i min väska. Jag kände inte för att läsa den, men visst, jag ville ju ändå gärna läsa klart den, för sådan är jag – jag har skitsvårt att lämna en bok som jag väl börjat på. Detta är även mitt stora dilemma med skräckfilmer (som ni vid det här laget vet att jag hatar på grund av extremt mörkrädd), det spelar ingen roll hur nära jag är att kissa på mig eller att jag VET att jag inte kommer kunna sova på en månad (Lex Saw), jag vill ändå veta hur det slutar. Nu var ju inte Dålig Karma mardrömsinducerande på just det sättet, men nog fasiken låg jag sömnlös i någon timme efter jag hade läst klart den, i vredesmod över att jag slösat lästid på den över huvud taget.

Så nej. Jag rekommenderar inte Dålig Karma. Läs något annat istället. Typ TV-tablån.

Liked it? Take a second to support Katta on Patreon!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply