Avsnitt

Avsnitt 7: Färjan, fangs och fangirling över Buffy

Grr argh!  Till årets första avsnitt har vi läst Färjan av Mats Strandberg. Om du inte har gjort det och absolut inte vill veta något om vad som händer innan, ska du kanske försöka hia dig lite, för vi diskuterar boken ganska så ingående (men utan att avslöja allt för avgörande moment så klart). Men alltså, VARFÖR har du inte läst den än? Se så – ut med dig och köp eller låna av en kompis eller logga in på bibblan och ladda hem den som e-bok nu. På en gång.

Men det är inte bara huggtänder på Östersjön vi pratar om, vi viger faktiskt hela avsnittet åt blodsugare och de hjätar som räddar oss från dem. Katta blir tårögd när hon fangirlar övar Buffy och Sofia blir förbannad på istervampyrer som glittrar i solljus (VEM blir inte det?) och vi avslutar med kioskvältaren: HUR uttalas egentligen David Bowies efternamn? Sofia vet och hon är INTE imponerad över alla som säger fel (hint: Katta är en av dem).

Recension:

Boktips:

Övriga böcker som diskuteras:

Andra tidsfördriv:

Och som bonus får ni denna gamla goding: hur Buffy skulle hantera den där dryga glittrande jävla skitvampyren.

Reise ins Labyrinth, Die USA 1986 Regie: Jim Henson Darsteller: David Bowie Rollen: Koboldkoenig Jareth

David Bowie i Labyrinth

dogma

Alan Rickman som Metatron i Dogma (det enda som är sevärt i den filmen – förutom Matt Damon givetvis)

Liked it? Take a second to support Katta on Patreon!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Charlotta januari 18, 2016 at 08:30

  En rolig grej när det gäller vampyrerna i Supernatural är ju att Amber Benson, som spelar Tara i Buffy, spelar vampyr i Supernatural.

  Jag har också två zombieboktips:
  1. Newsflesh-trilogin av Mira Grant. Utspelar sig tjugo år efter ”den stora zombiekatastrofen” och beskriver delvis hur samhället anpassat sig till zombiesarna (hur sjutton ska man skriva zombie i plural på svenska egentligen!?). Hela serien är väldigt bra, även om den första är något alldeles extra och lite utöver de andra två. Man vill definitivt läsa alla tre.
  2. World War Z av Max Brooks. Den är upplagd som en reportagebok så man får höra historier från olika delar av världen om hur det gick till när zombiesarna kom.

  För mig ligger en stor del av charmen med postapokalyps i beskrivningen av hur samhället hanterat katastrofen och hur man återuppbyggt livet. Tyvärr är det många böcker som helt struntar i det och bara fokuserar på action. Det är delvis därför jag gillar de ovanstående böckerna så mycket.

  • Reply Katta januari 19, 2016 at 19:29

   Åh! Amber! Jag måste nästan kolla på Supernatural nu bara för att få se henne som vampyr!!

  • Reply Sofia februari 1, 2016 at 19:01

   Så sur på mig själv som var för trött för att komma på något vettigt om Supernatural! Det var i alla fall säsong åtta jag syftade på, när Dean kommer tillbaka från Purgatory och hänger med sin vampyrbuddie!

   World War Z har Alex! Tror jag får sno den någon dag. Gillar också postapokalypser och samhällets hantering av dem – men det som är tråkigt med de flesta zombie-filmer som har trendat de senaste tio åren, är att alla kör samma lösning. I alla fall av de större filmerna. Gillar dock fortfarande Dawn of the dead. Både originalet och re-maken!

 • Reply Anna Maja januari 20, 2016 at 15:44

  Kommer inte ihåg nu om det var i detta avsnitt ni pratade om att läsa Blonde (har ägnat de senaste dagarna åt att lyssna ikapp, då blir man lite avsnitts-snurrig). Men för att göra läsningen enklare kan jag tipsa om att lyssna på Bokcirkeln i P1 som cirklade Blonde för massa år sedan. Då blir boken naturligt uppdelad i etapper och den känns inte lika tjock och svår att ta sig igenom. För det är en väl läsvärd bok!
  Leta rätt långt ner i arkivet här så finns avsnitten om Blonde: https://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=3349

  • Reply Katta januari 25, 2016 at 10:32

   Det var nog både i detta avsnitt och i ett tidigare vi pratade om att göra det 🙂 TACK för tipset. Ska spana in det!

  • Reply Sofia februari 1, 2016 at 19:02

   Åh! Vilket supertips! Boken ligger på hatthyllan (av alla bra ställen) här hemma, och väntar på att jag ska ta mig an den.

  Leave a Reply