Avsnitt

Avsnitt 6: Gott slut, gott nytt och en himla massa böcker

DSC_0611

Äntligen! Efter tre veckors radiotystnad är vi tillbaka! Vi försöker samla oss, till det avslappnade ljudet av barn som ”leker”, kring vad vi har läst sedan sist, utan att prata i munnen på varandra – men det är svårt. Sofia har läst två av tre böcker i Mr Ripley-trilogin samt Chocken efter fallet och pratar om dem och om att börja älska Patricia Highsmith. En stund i alla fall. För efter ett tag visade det sig att Patricia inte är sympatisk och folkilsk mot alla, utan mer mot icke-vita. Usch. Som gamla hårdrockare borde vi vara vana vid idolers tvivelaktiga åsikter, men vi är inte riktigt det ändå kommer vi på.  Katta har läst Miniatyrmakaren och ger en recension av den, innan hon börjar fundera på att bli whiskydrickare på deltid. Och vad tycker Katta egentligen om Den tredje hustrun som hon också har läst? Och om starka kvinnor? Och vad svarade Språkrådet Sofia angående användandet av både parentes och tankestreck i texter? Detta, julklappsböcker, Patti Smith, kallrörd tvål, rawfood, nyårsförväntningar och mycket mer är vad pratar om i ännu ett rafflande avsnitt av En förbannad podd!

Böcker vi pratar om i avsnittet

Patricia Highsmith – Mr Ripley

Nathan Filer – Chocken efter fallet (recension av Linda Skugge)

Sara Waters – Kyssa sammet

Mats Strandberg – Färjan

Allt jag inte minns på Storytel

Hyresgästerna på Storytel

Jessie Burton – Miniatyrmakaren 

Lisa Jewell – Den tredje hustrun

Lisa Bjärbo och Sara Ask – Ännu mera vego

Patti Smith – M Train

Patti Smith – Just Kids

Sara Stridsberg – Darling River (recension på Bokhora)

Maragret Atwood – Rövarbruden

Andra tidsfördriv

TVdags – Här är prislappen för rädda Matt Damon

Noir Desir

Storytel

Julia Frej Unplugged

Jessica Jones

Broadchurch

Kallrörd tvål

X-men Apocalyps:

Liked it? Take a second to support Katta on Patreon!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Gott nytt! – Katta Kvack januari 2, 2016 at 22:08

    […] sedan jag upptäckte att man kan låna e-böcker på biblan. Åh e-böcker. Jag sa visserligen i senaste avsnittet av En förbannad podd att jag har som mål att läsa två böcker per månad, men det är inte heller ett löfte […]

  • Leave a Reply