Övrigt

Sjuttonde dagen: min första läsupplevelse

Mamma har berättat, att när jag lärde mig läsa min första mening så tog jag mig an Mio, min Mio på en gång. Det får man ju ändå kalla ett mastodontverk, med tanke på läsvanan. Jag minns inte att jag läste den just precis den dagen (troligen inte, med tanke på att jag gav upp allt jag inte genast briljerade på, på den tiden), men jag minns att det var den första, riktiga textbok jag läste ut. Kanske var jag sju år? Jag älskade hur som helst berättelsen om Bo Vilhelm Olssons resa till Landet i fjärran, och trodde förmodligen att allt hänt på riktigt. Åtminstone så hoppades jag det. Hela boken lyser fortfarande i ett nostalgiskt och alldeles fantastiskt romantiskt skimmer när jag tittar på den. Därför har jag bestämt att när Isak blir lite större, så är det här den första, riktiga textboken jag ska läsa högt för honom. Vet inte om det är mest för min skull eller för hans skull jag har bestämt det egentligen, men vi kan ju hoppas att han tackar mig när han blir vuxen i vilket fall.

9789129688306_200_mio-min-mio_kartonnage

Liked it? Take a second to support Sofia on Patreon!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply