Uncategorized

Fjortonde och sextonde dagen: Bästa platsen att läsa på & En bok med superfint omslag

Två rubriker åt gången, det är lite så vi rullar här. Jag tycker att det är ett trevligt och personligt take på denna utmaning.

Först och främst! Ni vet hur jag på min födelsedag mer eller mindre skrev ett kärleksbrev till Lotta Lundgren? Jag hade skrivit och tidsinställt det inlägget kvällen innan, och vad jag inte visste var att jag på lördagens morgon, aka min födelsedag, skulle få Lotta i födelsedagspresent. Typ. Slaktar’n tog med mig på Alla kan äta julbord på Artipelag, som är LOTTA LUNDGRENS och Erik Haags julbordsshow. Alltså åh! Perfektionen i denna gåva.

Men men. Åter till några andra böcker.

14. Bästa platsen att läsa på

Jag skulle gärna svara i sängen eller i soffan. Men fan, i sängen somnar på tre röda och i soffan blir jag distraherad av tv/dator/telefonen/navelludd. Just nu läser jag som allra bäst på tåget. Synd bara att det inte tar mer än 20 minuter till jobbet. Kanske måste flytta längre från stan för att få längre läsväg till jobbet? Eller sluta jobba helt och bara sitta och åka pendeltåg fram och tillbaka och läsa hela dagarna. Tål att tänkas på faktiskt.

16. En bok med ett superfint omslag

Har ni hört talas om den där boken av Lotta Lundgren, den har ju ett himla fint omslag! Nej, jag skoja bara. Eller jo, båda hennes böcker har faktiskt fina omslag, men jag menar kom igen, jag måste ju i alla fall försöka!

systerAllrakäraste syster (jo, det ska tydligen vara ihopskrivet förstod jag prick nu, jag har alltid trott att den heter Allra käraste syster, men inte det nej) har ett helt fantastiskt fint omslag. Tja, hela boken är ju sådär rysligt vackert tecknad av Hans Arnold att jag nästan vill sätta mig ned och böla över hela ljuvligheten. Jag har lekt med tanken att tatuera in ett motiv från Allrakäraste syster, men det skulle väl behöva bli en hel ryggtavla för att göra teckningarna rättvisa.

Annars är ju Penguin jädrigt duktiga på omslag! Lätt att det kommer vara Penguin som får mig att köpa en bok som jag vet att jag kommer hata ENBART på grund av dess omslag. För jag menar:

omslag1

penguin

bridget-jones-diary-cover-mech-large

NOAS_spread_905RC_spread_905

Ja, detta med omslag – det är den klara nackdelen med att läsa e-böcker.

Liked it? Take a second to support Katta on Patreon!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply