Övrigt

Sjunde dagen: THE bok jag tar med mig till en öde ö

Jag är hundra procent torr. När mina vänner lägger upp bilder på sina bästa vänner på nätet och kallar dem sina fruar, blir jag lite, lite störd för de har ju inte alls gift sig på riktigt. Och när jag tränar och min tränare säger att jag ska tänka mig att höftbenen möter varandra för att jag ska få till rätt ”maglås”, blir jag bara irriterad – för hallå, om mina skelettbenen där ska möta varandra så behöver de faktiskt brytas av först, och det är jag minsann inte sugen på att de gör.

I samma anda blir därför THE bok jag tar med mig till en öde ö en överlevnadsguide, eventuellt skriven av Bear Grylls (han verkar ha koll på det mesta tycker jag). Det vore ju jättekorkat att ta med sig något annat, för den som inte vet hur man överlever ensam på öde öar? Jag har begränsade kunskaper om hur jag ska laga till bark, kåda och grus utan att min känsliga mage sätter sig på tvären, till exempel. Om det börjar regna eller blir jättevarmt och allt som finns är en palm, ja då skulle jag givetvis behöva veta vad jag ska göra med den där sabla palmen för att inte dö. Klart jag behöver överlevnadsguiden!

Bear-Grylls

Bear Grylls. Överlever i det öde.

(Men om jag ska välja ett mer skönlitterärt verk så skulle det bli Just Kids av Patti Smith. Dels för att boken är himla bra, men även för att känna det lite som att Patti har följt med mig till ön. Dock – om jag bara får ta med EN bok till ön, så väljer jag ändå överlevnadsguiden. För jag vill faktiskt inte dö än. Inte ens till Patti Smith.)

Liked it? Take a second to support Sofia on Patreon!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Katta december 7, 2015 at 21:55

  Men JA! Det är han som dricker sitt pink!

  Flugornas Herre annars, kan ju vara en peppig bok att ha med sig. Åh, och en platta med netflix så man kan kolla på typ Lost! Och den där tråkiga filmen med Tom Hanks när han pratar med en fotboll. Har inte sett den filmen, men blivit hyfsat uttråkad av reklamen för den.

  • Reply Sofia december 8, 2015 at 21:06

   Han gör så mycket sjukt. Skulle eventuellt välja att hoppa över några kapitel i hans bok.

   Gillar inte Lost…. eller Tom Hanks. OM jag skulle kunna ta med mig en platta som funkar skulle jag nog titta på Supernatural från början. Och Den blå lagunen. SKOJA!!

  Leave a Reply