Övrigt

Tredje dagen: en bok jag aldrig läst ut

EN bok jag aldrig läst ut? Vi har material till en helt ny blogg, en helt ny podd, en filmtrilogi och en efterföljande serie här känner jag. Jag tillhör nämligen typen som ibland får för sig att byta tygpåse och då blir det lätt så att böcker som inte är jättespännande glöms bort i den gamla påsen. Det kan även vara så att jag har sovit dåligt och råkat lägga den inte så spännande boken på ett bra ställe, där jag sedan hittar den efter för lång tid för att jag ska minnas vad jag har läst, men för kort tid för att jag ska vilja läsa om.

Anyhoodles. Jag kan begränsa mig till böcker som jag inte läst ut enbart för att jag inte gillade dem och ur den kategorin kan jag ta den senaste boken jag lade ifrån mig innan sista sidan. Det var tyvärr Flickvännen av Karolina Ramqvist. Jag har följt Karolina lite på avstånd sedan Fittstim. När hennes första bok, More Fire, kom ut 2002 köpte jag den och läste ut den på en helg. Sedan gick det några år, cirka tretton, innan jag kom över Flickvännen i en bokaffär och drog den med mig enbart på grund av att det var Karolina som skrivit den. Men efter att jag börjat läsa… besvikelsen. Jag måste inte kunna relatera till karaktärerna i en bok för att älska den, men här var det inte bara det att jag inte kunde relatera. Karaktärerna var totalt ointressanta. Utseendefixerade kvinnor som diskuterade sina karlar är väl det, möjligen något orättvisa, omdömet boken fick av mig, men det var ungefär det enda den handlade om tills jag slutade läsa. Den var inte jättedålig, den vara bara så himla… ointressant. Har hört att den fristående uppföljaren Den vita staden ska vara mycket bättre. Kanske läser jag den någon gång i framtiden, men Flickvännen kommer jag inte plocka upp igen. Tiden att läsa är för sällsynt för ointressanta böcker.

 

13066684_O_1

 

Liked it? Take a second to support Sofia on Patreon!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply