Övrigt

Andra dagen: En bok som är bättre än filmen

Med tanke på att jag har läst, hur ska man uttrycka det… sparsamt senaste åren så står det lite stilla här för mig just nu. Min spontana tanke är: ALLA? Är det inte oftast så, att boken är bättre än filmen? Jag menar, boken ger utrymme för fler detaljer, egen fantasi och den castar inte fel jävla Hollywoodskådisar i huvudrollen.

Jag kan inte på rak arm komma på en enda bok jag läst där jag tänkt att jädrar, filmen var verkligen mycket bättre. Ofta kan jag kanske tycka att de är lite samma samma, men sällan att filmen är bättre.

Gud. Vad pretto jag låter nu. Det är jag verkligen inte. Ska sanningen fram så har ju de flesta böcker jag läst senaste åren mest bestått av barnböcker, och både Alfons och Mamma Mu är faktiskt ganska lika på film som i bokform. Alfons till exempel, det är ju lika provocerande i filmerna som i böckerna när det kryper fram att pappa Åberg är 36 år. TRETTIOSEX ÅR. Alltså ursäkta mig men:

pappaaberg

Pappa Åberg – 36 år

katta39

Mamma Stenskytt – snart 39

Nej, jag köper det inte. Inte alls.

Liked it? Take a second to support Katta on Patreon!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply