Övrigt

En torsdagslista!

Jag är ju ett stort fan av listor, både hos andra och hos mig själv, så nu när jag har ytterligare en plattform där jag kan hänge mig åt denna syssla är jag inte den som är den! Nej, för jag är nämligen den som tänker fylla i den här listan från 2014. Hittad hos Bokbabbel, som tog den från Enligt O (läsvärda bokbloggar båda två). Om någon annan har svarat på de här frågorna får ni jättegärna lägga en kommentar om det!

20 snabba

Snabbläsare eller långsamläsare?
JAG tycker ju att jag läser snabbt utifrån mina förutsättningar med småbarn och sömnbrist och annat blaj, men när jag ser hur mycket andra hinner att läsa tänker jag att jag nog är rätt långsam ändå?

Tegelstenar eller tunnisar?
Tunnisar. Styvt 250 sidor tycker jag är ganska så perfekt. Över 500 känns mäktigt.

Bibliotek eller bokhandel?
Bokhandel. För en med så dåligt minne som jag, så blir det helt enkelt det billigaste beslutet. Plus att jag slipper plågas av dåligt samvete över att inte lämna tillbaka saker i tid…

Ljudbok eller e-bok?
E-bok! Har testat att lyssna på ljudböcker, men är för tankspridd och behöver tvingas till koncentrationen läsning kräver. I en drömvärld börjar jag lyssna på ljudböcker så att jag kan ägna kroppen åt att stickning eller motion samtidigt.

Inbunden eller pocket?
Pocket, om jag inte vill ha boken som en show off i bokhyllan.

Vampyrer eller spöken?
Guuuu vad svårt. När jag tittar på Supernatural, vilket jag gör ganska ofta, tycker jag att spökena är mycket fräsigare. Som idé gillar jag nog vampyrerna mest. Men i böcker? Har läst fler spökböcker än vampyrböcker, så jag får nog ändå säga spöken. Fast jag identifierar mig mer med vampyrer.

En i taget eller slalomläsning?
Slalom. Läser oftast ungefär två böcker samtidigt. En hemma och en på tunnelbanan. Nu är dock Sara Stridsberg Beckomberga – ode till min familj, alldeles för bra för att jag inte ska läsa i den så fort jag får tillfälle, så nu läser jag bara den.

Nytt eller gammalt?
Nytt. Om man med gammalt tänker klassiker. Har bara läst ett fåtal på grund av ett ointresse jag egentligen inte kan motivera.

Bokmärke eller hundöra?
Oftast bokmärke, men hundörar ibland när det är särskilt bra stycken jag vill gå tillbaka till.

Snacks eller godis?
Vilken dröm om det fanns snacks som inte flottade av sig ändå… Godis.

Biografier eller memoarer?
Biografi. Jätteointresserad av memoarer faktiskt. Älskar dock biografier.

Skräck eller chicklit?
Om jag tittar på alla år som aktiv läsare, minus uppehållet jag hade de senaste fyra åren – så har jag läst absolut mest skräck. Men alltså… med stigande ålder osv… föredrar nog chicklit nu faktiskt. Ser ändå fram emot att läsa Färjan av Mats Strandberg.

Soffan eller sängen?
Soffan. Jag älskar vår soffa.

Inne eller ute?
Ingen åsikt, men nu är det ju vinter så helst inne antar jag.

Boken eller filmen?
Det är ju svårt att komma ifrån att boken alltid ger lite mer än vad filmen lyckas med, även om det nuförtiden görs rätt mycket bra film baserat på böcker.

Twitter eller Facebook?
Facebook. Gillar inte alls Twitter längre.

Goodreads eller Boktipset?
Goodreads. Boktipset tyckte att jag skulle läsa Da Vinci-koden. Har aldrig förlåtit dem för det.

Kokbok eller Bakbok?
Kokbok! Älskar att laga mat, orkar inte så ofta baka.

Te eller kaffe?
Kaffe. Har fått kämpa för att komma tillbaka till kaffedrickandet under den här graviditeten, men skam den som ger sig! Nu är jag där igen. Te är gott, men kaffe… kaffe är en livsstil.

Nobelpriset eller Augustpriset?
Har gillat Augustvinnare. Har inte gillat någon av de fån Nobelpris-vinnare jag läst. August känns lite mer på min nivå.

 

DSC_0178

Hittade ingen passande bild till inlägget, så ni får en på mig och Katta när vi hade en träningsdejt i somras.

Liked it? Take a second to support Sofia on Patreon!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply