Avsnitt

Avsnitt 2: Om kokböcker, Twin Peaks och Lotta Lundgren

ÄNTLIGEN! Äntligen dags för avsnitt två av En förbannad podd. I det här avsnittet pratar vi om kokböcker, något Katta råkar ha en lätt fetisch för och Twin Peaks, något som Sofia råkar ha en lätt fetisch för. Vi har båda  nyligen läst Lotta Lundgrens Tio lektioner i matlagning och pratar bland annat om den, om mat till barn och så lite om feminism.

Andra böcker vi pratar om i avsnitt 2:

Martina Haag, Det är något som inte stämmer

Den stora vegetariska kokboken

Bonniers kokbok

Bonniers vegetariska kokbok

Vår kokbok

Sju sorters kakor

Mat i mikrovågsugn

Mera Vego, Lisa Bjärbo & Sara Ask

Sara Stridsberg, Beckomberga

Hanif Kureishi, Förorternas Buddah

Peter Hedges, Varför deppar Gilbert Grape

Lisa Jewell, Before I met you

Annan kultur:

Twin Peaks

X-files

Heroes Reborn

James Bond Spectre

The fall

E-BÖCKER DETTA FANTASTISKA FRAMTIDSFENOMEN.

Lite mikrovågsugnsrecept för den hugade

Loesje

Och lite bilder

Fittstim

Fittstim

En av böckerna från Kattas mormor

En av böckerna från Kattas mormor

 

Fotat ur Den bästa efterrätten

Fotat ur Den bästa efterrätten

 

Fotat ur Den bästa efterrätten

Fotat ur Den bästa efterrätten

 

Fotat ur Den bästa efterrätten

Fotat ur Den bästa efterrätten

Liked it? Take a second to support Katta on Patreon!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Charlotta november 6, 2015 at 11:51

  Mina första e-böcker läste jag på min surfplatta och det rekommenderar jag inte, av flera anledningar:
  1. Plattans storlek – det blir otympligt
  2. Blank skärm – omöjligt att läsa i solljus
  3. Batteritiden
  4. Plattan har internetuppkoppling, vilket gör att det går att surfa på den också = lätt att bli splittrad och inte ägna sig åt läsningen.

  I somras köpte jag en e-boksläsare (en Kobo Glo HD). Den har ingen webläsare, den använder e-ink (matt skärm!) och den har inbyggd belysning. Jag ÄLSKAR den. Den är mindre än en pocketbok, och alldeles lagom att hålla i. Batteritiden är jättebra, den är lätt att förstå sig på och det är lätt att lägga in böcker på den. Den är perfekt att ha med sig på resor (jag var bortrest i tre veckor i somras och är man bokmal så behöver man ha med sig en del böcker då). Man kan också enkelt läsa och äta samtidigt 🙂 Som extra bonus kan jag ladda den med samma laddare som telefonen (jag har android), vilket betyder att jag inte behöver ha med någon extra sladd.

  Då jag har en partner som inte kan somna om det är för ljust i rummet, och därtill vägrar att sova med sovmask, och jag gärna läser mig till sömns, är den inbyggda belysningen fenomenal. Med en vanlig bok får jag läsa med pannlampa och den ger mer ljus än min kobo, är obekväm att ha på huvudet, och med den måste jag ändå hålla koll på hur jag ligger, så att ljuset inte kommer rakt i ansiktet på min sängkamrat.

  Med allt detta sagt så vill jag bara säga att man fortfarande köper pappersböcker, även med en e-läsare. det går liksom inte att sluta. Dock är den perfekt till böcker man inte känner att man behöver äga i pappersform och till resor (samt sängläsning, då). Värt att veta är att det finns olika format för e-böcker. De e-böcker man kan låna på biblioteket har formatet E-pub, vilket är ett vanligt format. Amazon har ett eget format, som är tänkt att man bara ska kunna läsa på deras Kindle. Det går att komma runt detta så att man kan köpa böcker via amazon även om man inte har en kindle, dock kräver det en dator.

  Den största nackdelen är när någon annan vill läsa en e-bok när man är klar, och man bara har en platta.

  • Reply Sofia november 6, 2015 at 13:32

   TUSEN tack för utförlig genomgång! Precis vad jag behövde. Min sambo har en gammal kobo-platta som jag har bligat avundsjukt på många gånger. Främst på grund av att skärmljuset verkar så behagligt. Jag tänker att jag ska sno den där plattan nu och testläsa ett par böcker på den!

   Har en gammal iPad, men det är som du säger – internetuppkoppling = livsfarligt. Helt plötsligt sitter jag och svär över Aftonbladet-rubriker igen, även fast jag lovat mig själv att inte gå in där mer.

   Stort tack igen!

  Leave a Reply